top of page

Medialle

Mielijoogaa-kirja: joogaa ja joogaterapiaa mielen hoitoon

 

Julkaisukelpoiset kuvat ja kirjaesittely

outi_pikkuoksa 1-2021 2.jpg
outi_pikkuoksa 1-2021 1.jpg
Mielijoogaa_1_edited.jpg
IMG_4443.jpg

Outi Pikkuoksa: Mielijoogaa – irti huolista, alakulosta ja kielteisistä ajatuksista

 

Jooga voi hoitaa kehon lisäksi mieltä

Psykologin ja joogaopettajan asiantunteva harjoituskirja toimii stressin, ahdistuksen ja masennuksen itsehoitona 

 

Henkinen stressi vaikuttaa kehoon: kuormittavassa tilanteessa stressihormonit saavat sydämen sykkeen kiihtymään ja verenpaineen nousemaan. Tiedämme jo, että joogaankin kuuluva rauhallinen hengitys auttaa tasaamaan stressipiikkejä, mutta voisiko joogalla tyynnyttää muitakin mielen reaktioita? 

Psykologi, joogaopettaja ja joogaterapeutti Outi Pikkuoksa yhdistelee asiantuntevassa teoksessaan vankkaa tietämystään mielen ongelmista terapeuttiseen joogaharjoitteluun. Neljään osaan jakautuvassa kirjassa perehdytään uupumukseen ja unettomuuteen, masennukseen, ahdistukseen ja trauman hoitoon. Tutkimustieto oireista pohjustaa joogaharjoituksia, ja jokaisessa luvussa on myös hengitys- ja rentoutusharjoituksia sekä mielen taitoja harjoittava tehtävä. Kirjan harjoitukset eivät vaadi aikaisempaa kokemusta joogasta, asennot ovat yksinkertaisia ja keholle lempeitä.

Mielen hoidon kannalta joogassa yhdistyy poikkeuksellisen monta eheyttävää elementtiä, joita ovat liikkeen lisäksi hengitys ja hyväksyvä tietoinen läsnäolo. Parhaimmillaan jooga voi auttaa sietämään hankalia tunteita ja ajatuksia sekä toimia muun mielenterveyden hoidon tukena. 

 

Outi Pikkuoksa on psykologi, joogaopettaja ja joogaterapeutti. Mielijoogaa syntyi yli 30 vuoden rakkaussuhteesta joogaan sekä ammatillisesta kiinnostuksesta kehollisiin menetelmiin. 

Outi Pikkuoksa ja Atena / Kustannusosakeyhtiö Otava 2022

Kannen kuva: Tommy Selin

Sisuksen valokuvat: Outi Pikkuoksa

Sisuksen piirroskuvat: Selma Rinne

Ulkoasu: Ville Lähteenmäki

isbn 978-952-300-841-0

kl 59.331

188 sivua

nelivärinen, kuvitettu

 

Kustantaja: Atena, Jyväskylä

IMG_0209_edited_edited.png
bottom of page